blog de Simona Giura

Episodul I (iunie 2024)

Într-o sâmbătă însorită de iunie, am invitat-o pe Noemi Hügel să petreacă o după-amiază în grădinile GreenFeel, explorând produsele sezoniere crescute de grădinari. Am căutat comori comestibile în flora spontană, iar la final, ne-am bucurat de o masă colorată gătită pe foc deschis.

Meniu:

– sfeclă coaptă-n jar cu ceapă și usturoi verde și cu ulei de chimen încins

– humus de fasole albă cu leuștean și semințe de dovleac

– salată de linte verde cu dovlecei la grătar

– cartofi în crustă de sare și mirodenii, rumeniți în jar cu unt de cimbrișor

– pâine de mălai înflorită

– salată confetti (miso) cu chipsuri de pâine

– iaurt cu miere cu nuci și fructe la grătar

Băuturi:

– cold brew de cicoare cu sirop de soc și sifon

– limonadă de prune verzi

Episodul II (septembrie 2024)

Sâmbătă, 28 septembrie, Noemi Hügel s-a întors în grădinile GreenFeel. S-a copt pâine în cuptorul din grădină, s-au cules legume de sezon, gătite și condimentate cu ierburi din flora spontană. Nu a lipsit salată cu iarba grasă și ulei de dovleac, perfectă pentru ultima zi călduroasă de septembrie. Ca și în luna iunie, Noemi ne-a convins cât este de important să gătim și să mâncăm sezonier, cu produse locale și proaspete.

Meniu:

– pâine bătută

– pâine cu maia

– fasole bătută

– pateu de dovlecei

– cremă de brânză

– telemea coaptă

– dovleac cu caramel

– untură infuzată cu chimen

– cranț de ovăz

– 🍯 miere locală extrasă in luna septembrie 2024, în cadrul atelierului de 🐝 apicultură susținut de Lucian Avramescu

Noemi Hügel este bucătar în Timișoara. Vara (2024) și-a mutat “biroul” la WeWilder, la Armeniș (Caraș Severin), unde a gătit alături de localnici cu produse de sezon și floră spontană. O parte din „experimente” au fost ketchup de căpșuni, pui cu corcodușe sau sarmale în frunze de dud.

Atelierele culinare susținute de Noemi Hügel la GreenFeel au făcut parte din proiectul „Culturi durabile, pentru orașe sustenabile”, finanţat de Fundatia pentru Parteneriat și MOL Romania, în cadrul celei de-a 18-a ediții a programului Spații Verzi.

Finanțatorul nu a fost responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului au fost folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului.

#SpațiiVerzi #FundațiaPentruParteneriat #MOLRomânia #greenfeel #babelscoalasiliceu

Similar Posts